Jumaat, 22 Oktober 2010
TART MOULD :
DESC : TART MOULD
HARGA : RM46/SET ( 24PCS )
SIZE : 5CM(ATAS) , 3CM (TAPAK)
KEGUNAAN : UTK M'BUAT TART SHELL...PASTU LEH LA ISI APA2 FILLING DLM TU.
CONTOHNYA BLUEBERRY CHEESE TART/FRUIT TART & LAIN2 YG SEWAKTU DENGANNYE...
NI RESEPI BLUBERRY CHEESE TART (LEH DPT LBH KURG 55BJ)
....SLMT MNCUBA...
PASTRY:
250g buttercup
125g ising sugar
1bj telur
440g tepung gandum
CARA2 M'BUAT:
1) pukul butter + icing sugar hga kembang
2) Masukkan telur & pkol samp sebati
3) Msuk lak tepung & pkol sbentar...
4) Uli dok guna tangan...Bentukkan bulat dan leperkan.Masukkan dlm tart mould.
* tart mould tu xyah sapu majerin ye
5) cucuk tgh tu dgn garfu & bakar 10 minit.
CREAM CHEESE (FILLING)
250g cream cheese (cap tatura)
60g gula kastor
20g butter
1bj telur
CARA2 M'BUAT :
1) cream cheese + gula + butter pukul samp kembang.
2) Masuk telur & pkul rata
3) Masukkan dlm piping bag & potong sikit hujungnya
*masukkan bluberry filling @ bluberry jem dlm piping beg.
*picitkan ditengah2 tart yg dah masak tadi...
*pastu picit lak creme cheese samp penuh ke p'mukaan tart tu.
*bakar pd suhu 180 dgree slama 5 minit...
*dah siap & leh ngap...
selamat m'cube.............
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
TART MOULD :
By queenshop
on |
DESC : TART MOULD
HARGA : RM46/SET ( 24PCS )
SIZE : 5CM(ATAS) , 3CM (TAPAK)
KEGUNAAN : UTK M'BUAT TART SHELL...PASTU LEH LA ISI APA2 FILLING DLM TU.
CONTOHNYA BLUEBERRY CHEESE TART/FRUIT TART & LAIN2 YG SEWAKTU DENGANNYE...
NI RESEPI BLUBERRY CHEESE TART (LEH DPT LBH KURG 55BJ)
....SLMT MNCUBA...
PASTRY:
250g buttercup
125g ising sugar
1bj telur
440g tepung gandum
CARA2 M'BUAT:
1) pukul butter + icing sugar hga kembang
2) Masukkan telur & pkol samp sebati
3) Msuk lak tepung & pkol sbentar...
4) Uli dok guna tangan...Bentukkan bulat dan leperkan.Masukkan dlm tart mould.
* tart mould tu xyah sapu majerin ye
5) cucuk tgh tu dgn garfu & bakar 10 minit.
CREAM CHEESE (FILLING)
250g cream cheese (cap tatura)
60g gula kastor
20g butter
1bj telur
CARA2 M'BUAT :
1) cream cheese + gula + butter pukul samp kembang.
2) Masuk telur & pkul rata
3) Masukkan dlm piping bag & potong sikit hujungnya
*masukkan bluberry filling @ bluberry jem dlm piping beg.
*picitkan ditengah2 tart yg dah masak tadi...
*pastu picit lak creme cheese samp penuh ke p'mukaan tart tu.
*bakar pd suhu 180 dgree slama 5 minit...
*dah siap & leh ngap...
selamat m'cube.............
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan on "TART MOULD :"
Catat Ulasan